Scroll Top
یزد ، شهرک صنعتی نیکو اشکذر

مدیریت آب و خاک شور در پسته

آب و خاک شور پسته

مجموعه ای از تحقیقات هم اکنون در ایالت کالیفرنیا ی امریکا جهت بررسی اثر شوری آب و خاک و میزان بور موجود در آب وخاک در حال انجام هست. متخصصین این گروه معتقدند شوری گریز ناپذیر بوده و باید مدیریت شود. در این تحقیقات برعکس تحقیقات قبلی که نمونه های خاک به آزمایشگاه منتقل میشد مجموعه ای از سنسورهای اندازه گیری میزان شوری و یون ها در خاک قرار گرفته و نتایج به صورت بر خط مانیتور و مشاهده میشوند.

پروژه دو هدف را دنبال کرده است اول این که آبیاری با آب با مشخصات:
(EC of 4-6 dS/m, B of 5-8 mg/L, Na of 950-1250 mg/L and Cl of 960-1400 mg/L)
یعنی آب دارای سدیم و کلر و بور در بلند مدت چه اثری روی فیزیولوژی و رشد ومیزان محصول و کیفیت آن دارد و دوم این که اگر پسته با آب غیر شور (~ 1.0 dS/m) آبیاری شود چه تغییراتی حاصل میشود. نتایج در 3 عمق 30 و 60 و 90 سانت ارایه شده است. نتایج اولیه از موفقیت داده گیری بر خط حکایت دارند و پروه بنا دارد در مرحله بعد اثرات اصلاح کنندگی انواع کود های اصلاح کننده ی شوری روی خاک پسته را بررسی کنند. این اولین قدم در کشاورزی دقیق Prescision Agriculture بوده است.

نمونه ای از نتایج در فوق امده است.

منبع مطلب :

http://www.wcngg.com/2020/06/24/a-look-at-salinity-research-in-pistachio/

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم